Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två lindar bevaras – övriga doneras till konsten

Frågan om lindarna på Orionkullen har engagerat många. Tyvärr är det inte möjligt att bevara lindarna på sin plats av flera anledningar, bland annat på grund av den schaktning som måste genomföras i området. Det stod klart redan i samband med att kommunfullmäktige våren 2015 beslutade att anta detaljplanen för kvarteret Orion.

Vi valde ändå att tillsammans med byggföretaget ByggVesta göra extra kontroller och analyser för att pröva en möjlighet att flytta träden. Bland annat har Sveriges främsta trädexperter tillfrågats. Tyvärr bekräftade detta att en flytt både hade varit mycket svår och kostsam, och framför allt hade lindarnas överlevnad inte alls kunnat garanteras.

Två av lindarna bevaras på plats, och de övriga träden doneras till konstföreningar i Södertälje. Mer om lindarna och projektet på Orionkullen finns på webben Södertälje växer.

Läs även: Nytt besked om Orionkullen: Två av lindarna räddas

I anslutning till de nya bostäderna anlägger vi en ny park, ett grönområde som kommer vara tillgängligt för alla Södertäljebor att njuta av, och som stärker Orionkullens tillgänglighet.

Homan Gohari

samhällsbyggnadsdirektör Södertälje kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare