Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två gripna mitt i inbrott - hoppade ut framför polisbil

Två ynglingar greps i natt av en förvånad polispatrull som tog en sväng förbi lastbilsparkeringen i Järna. Plötsligt hoppade två unga män ut från ett släp.

Annons

Strax innan ett i natt åkte polisen ut till långtradarparkeringen i Järna för att se att allt var lugnt.

– Eftersom vi haft fortlöpande problem med inbrott i långtradarna där så åker vi förbi ibland. När patrullen kommer åkande hoppar det plötsligt ut två man från släpet, berättar Johan Sjöholm, arrestbefäl hos polisen i Södertälje.

Den ena grips på plats efter en kort löpsträcka. Den andre spåras sen med hund och hittas under en långtradare där han gömt sig.

– De greps på plats men släpptes efter förhör. Åklagaren tycker inte att det fanns några anhållningsskäl. Men de är fortfarande misstänkta, säger Johan Sjöholm.

Det tror han beror på att det än så länge har det inte framkommit att något stulits eller någon skadegörelse men att de fortfarande misstänks för försök till stöld.

– Jag skulle tro att vi inte har så mycket mer att utreda på plats, men vi får se vad chauffören har att säga.

De unga männen som greps är födda 1997 och 1998 och hemmahörande i Botkyrka. Hur de tog sig till parkeringen i Järna är fortfarande oklart, polisen har inte hittat någon bil som tillhör dem.

Lastbilarna som ställs upp över natten på parkeringen utanför bensinmacken i Järna har länge drabbats av inbrott, så kallade kapellskärningar. Polisen har haft svårt att hinna få tag på förövarna innan de smitit från platsen i bilar.