Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två båtar har krockat till sjöss – flera personer skadade

Räddningstjänsten larmades till en båtolycka söder om Störviks holme norr om Södertälje på söndagen.

Larmet kom vid 15.45-tiden på söndagen. Hur olyckan gick till var i dåvarande läge oklart. Det var en mindre och en större båt som krockade. Personer lämnades över till ambulanspersonal för vård.

– Flera skadade personer har lämnats över till ambulanspersonal. Flera sjöenheter är på plats, bland annat kustbevakningen och sjöräddningssällskapet. Även polis och räddningstjänsten är involverade i räddningsinsatsen, sade Marcus Clemert, stabsmedlem vid sjö- och flygräddningscentralen.

Det var oklart hur många som fanns på båtarna när olyckan inträffade.

– Jag vet inte mer än att två personer ska vara lindrigt skadade. En person ska ha skadats sig axeln och en person i foten. En båt ska finnas kvar på platsen och räddningstjänsten ska eller har varit på plats för att dra in den till land, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisens regionledningscentral.