Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två äldre män påkörda – en avliden

De två äldre männen skulle korsa Genetaleden. Då var olyckan framme och båda blev påkörda av en bil. Den ena mannen skadades så allvarligt att han avled på platsen. (Uppdaterad 18.43)

Det var vid halv fyra på onsdagseftermiddagen som larmet kom in till polis och räddningstjänst. Två äldre män hade blivit påkörda på Genetaleden nära Saltskogsrondellen.

Brandkår, polis och flera ambulanser ryckte ut till platsen och hjärt- och lungräddning inleddes på den värst skadade mannen. Men hans liv gick inte att rädda.

– Den ena av männen har avlidit och den andra befinner sig på Södertälje sjukhus med en fraktur men ej med livshotande skador, säger Peter Lindberg, stationsbefäl på Södertäljepolisen.

Föraren av bilen chockades svårt vid händelsen, enligt polisen.

Det är ännu oklart exakt hur olyckan gick till och polisen vet inte i nuläget om det inträffade på ett övergångsställe eller inte. Olyckan kommer dock att utredas.

– Det finns alltid med i sådana här lägen att vi öppnar upp en utredning för att se om det skett ett brott. Sedan är det inte säkert att det mynnar ut i något, säger Peter Lindberg

Det var under onsdagskvällen väldigt mörkt och skumt med ett väderläge som gav extra dålig sikt och på polisens länskommunikationscentral fick man in flera liknande larm om påkörda personer från hela Stockholmsområdet.

– Vi får in väldigt manga trafikolyckor. Det beror troligtvis på det gråa mörka vädret som gör att personer syns dåligt när de går ut i vägen, sade Eva Nilsson på polisens presstjänst till LT på onsdagskvällen.

Senare på kvällen inträffade ännu en påkörning i Södertälje. Denna gång var det en kvinna som blev påkörd av en personbil på Erik Dahlbergs väg i höjd med Konsumbutiken i Rosenlund.

Kvinnan, som fördes till sjukhus i ambulans, drabbades av skallskador som dock ej ska ha varit livshotande.

Föraren stannade dock inte kvar på platsen utan avvek och har inte gett sig till känna. Polisen har därför inlett en utredning om smitning från olycksplats.

– Vi har en del vittnen att höra bland annat, säger Peter Lindberg.