Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: ”Vi har fått tiden vi strävade efter” – Socialstyrelsen om platserna för svårt sjuka coronapatienter

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Olivia Wigzell, generaldirektör på Socialstyrelsen, berättar på myndigheternas presskonferens att intensivvårdsplatserna fortsatt räcker för coronapatienter.
– Vi har fått tiden vi strävade efter för att bygga ut vården efter vårdbehovet, säger hon.

TV: Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Klockan 14 på fredagen den 17 april 2020 hade totalt 1 400 döda med covid-19 rapporterats i Sverige enligt Folkhälsomyndigheten. 13 216 smittade av covid-19 har konstaterats i Sverige.

I Sverige fortsätter trenden med plattare kurvor säger Karin Tegmark Wisell, överläkare och avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.

– Det har stabiliserats med de nytillkomna fallen. Vi ser samma mönster vad gäller fallen på IVA, säger hon.

Olivia Wigzell, generaldirektör på Socialstyrelsen, berättar att det fortsatt finns tillräckligt med intensivvårdsplatser.

– Vi har fått tiden vi strävade efter för att bygga ut vården efter vårdbehovet, säger hon.

På fredagens pressträff med myndigheterna deltog Karin Tegmark Wisell, överläkare och avdelningschef, Folkhälsomyndigheten, Olivia Wigzell, generaldirektör, Socialstyrelsen, Sofia Wallström, generaldirektör, Inspektionen för vård och omsorg och Svante Werger, särskild rådgivare på MSB.