Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: ”Stort tack till Scania” – regionen prisar lastbilsjättens insats i krisen

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Länsstyrelsen håller på torsdagen stor presskonferens om coronakrisens konsekvenser för Stockholmsregionen.
– Ett stort tack till alla de som kämpar dagligen för att skyddsutrustningen ska finnas där när de anställda går till jobbet, säger Irene Svenonius (M) finansregionråd om Scanias insats för regionen.

Se Länsstyrelsens presskonferens som sändes på Youtube där Irene Svenonius (M) finansregionråd hyllar Scania:

Länsstyrelsen, Region Stockholm, Stockholms stad, Södertälje kommun och polisen höll gemensam pressträff klockan tio på torsdagen för att berätta mer om konsekvenserna av coronapandemin för regionen.

Irene Svenonius (M) finansregionråd redogjorde bland annat om arbetet för att få fram skyddsutrustning. Som LT tidigare skrivit har Scania vikt logistik och inköpsexperter sen ett par veckor tillbaka för att hjälpa Region Stockholm med att köpa in skyddsutrustning.

– Vi har fått ett otroligt stöd av stöd av Scania i Södertälje som satt sina världsledande experter till förfogande. Ett stort tack till alla de som kämpar dagligen för att skyddsutrustningen ska finnas där när de anställd går till jobbet, sa Irene Svenonius på torsdagen.

På pressträffen deltog också Boel Godner (S) kommunstyrelsens ordförande i Södertälje. Hon redogjorde för hur kommunen i Södertälje arbetat, framför allt med information om covid-19 på flera språk och hur arbetet med covid-19-patienter i äldreomsorgen hanterats.

Vid pressträffen medverkar Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län, Irene Svenonius (M), finansregionråd i Region Stockholm, Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd i Stockholms stad, Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje kommun, Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm.