Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Så rustar polisen inför valborg – kommer ha hög närvaro i parker

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Under måndagen höll inrikesminister Mikael Damberg en pressträff tillsammans med polisen och Länsstyrelsen i Stockholm. Fokus låg bland annat på valborg som närmare sig.

TV: Se polisen berätta om valborg och länsstyrelsen om kroginspektionerna.

Med anledning av coronapandemin höll inrikesminister Mikael Damberg (S) en presskonferens tillsammans med med Per Engström, kommenderingschef för den nationella särskilda händelsen Corona vid polisen och Johan von Sydow, länsöverdirektör på Länsstyrelsen i Stockholm.

Polisen meddelar att de kommer ha en hög närvaro under valborg, inte minst i parker. Per Engström säger att man ser att allmänheten följer rekommendationer om sammankomster på max 50 personer.

- Under helgen kommer vi ha en hög närvaro och ingripa när vi ser att reglerna inte följs, säger han under presskonferensen.

Även Mikael Damberg betonar att det är viktigt att undvika stora grupper under valborg.

– Vi vill inte hindra folk från att vara ute, det är inte den svenska hållningen. Det vi vill är att minska smittspridningen, säger han.