Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Restriktionerna ligger kvar – statsminister Stefan Löfven höll pressträff

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

På torsdagen kallade statsminister Stefan Löfven (S) till en extrainsatt pressträff. Även socialminister Lena Hallengren (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson deltog.

Se sändningen från Expressen TV här:

Regeringen och Folkhälsomyndighetens budskap under pressträffen var att de gällande restriktionerna ska ligga kvar och man uppmanade alla människor att fortsätta följa dessa. Ökningen av smittspridningen är oroande och skvallrar om att en tredje våg kan vara på väg.

–Med anledning av det osäkra läget ser regeringen ett behov av att behålla nuvarande restriktioner, säger socialminister Lena Hallengren (S), som också uppmanade alla som har symtom att testa sig för covid-19.

Fortsatt uppmanas regioner och kommuner att hålla icke-nödvändiga verksamheter stängda med undantag för idrotts- och kulturaktiviteter för barn.

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson fortsatte hamra in samma budskap:

– Läget är allvarligt. Smittspridningen visar oroande tendenser att öka igen och det finns anledning att påminna alla om att ta ansvar för att minska den. Fortsätt följa råd och rekommendationer. Endast genom att minska kontakter med andra kan vi göra detta, säger han.

Angående farhågorna om en nära förestående tredje våg av smittspridning sade Johan Carlson följande:

– Det hänger på oss själva om vi får ett uppblossande smittläge, den kan komma väldigt fort om följsamheten minskar. Vågen är snarare en flamma som kan komma snabbt.