Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Region Stockholm om pandemin: ”Vaccinationerna går bra och vi ser ljuset i tunneln”

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

På fredagseftermiddagen höll Region Stockholm en pressträff för att berätta de senaste om coronapandemin och smittspridningen i länet.

Antalet patienter som vårdas för covid-19 på sjukhusen i Stockholm har gått ner den senaste tiden, men enligt Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, är det ännu för tidigt att tala om att tredje vågen har mattas av. Han vill vänta ytterligare någon vecka innan han kan säga att att kurvan definitivt har vänt nedåt.

– Nu är vi inne på upploppet. Vaccinationerna går bra och vi ser ljuset i tunneln. Men nu måste jag be dig, och alla, att anstränga sig ytterligare en tid och följa alla råd och rekommendationer. Jag förstår att det är trist och tråkigt, men det krävs att vi får ner smittspridningen och får upp vaccinationerna innan vi kan börja återgå till ett mer normalt liv igen, säger han.

Vaccinationerna har de senaste veckorna gått snabbt framåt och Region Stockholm har nu passerat över 500 000 registrerade vaccinationer samtidigt som en femtedel av den vuxna befolkningen har fått en dos.

Regionen är också på god väg att nå det nationella målet om att minst 80 procent av alla personer över 65 år ska ha fått minst en vaccindos till mitten av maj.

– Även om vi har passerat några viktiga milstolpar så har vi mycket kvar. Allmänhetens vaccination beräknar vi starta i mitten av maj och då handlar det om att erbjuda vaccin till omkring 1,4 miljoner invånare. Det är en utmaning som vi nu planerar intensivt för, säger vaccinsamordnare Magnus Thyberg.

Här kan du se pressträffen via Youtube: