Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Regeringen vill hålla öppet – låter istället skolorna ändra scheman och dela på klasser

Utbildningsminister Anna Ekström (S) och Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning, höll i en pressträff klockan 10.00 på onsdagen om utbildning och covid-19.

Vid pressträffen berättade Utbildningsministern att regeringen kommer göra det lättare för gymnasieskolor att vid behov gå över till fjärr- och digital undervisning.

– Jag kan idag berätta att regeringen kommer besluta om en ändring, som innebär att gymnasieskolan kan gå över till fjärr- och distansundervisning om det krävs för att kunna hålla fysiskt avstånd, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Ändringen träder i kraft på måndag den 23 november.

Samtidigt säger utbildningsministern att skolorna i största möjliga mån ska undvika att övergå till fjärrundervisning.

– Det kan handla om att göra schemaändringar, tillfälligt använda andra lokaler eller att förlänga skoldagen. Det kan handla om att vissa elever får undervisning på förmiddagen och andra elever på eftermiddagen, säger Anna Ekström.

LIVE-TV 10.00: Se sändningen från Expressen TV här: