Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Regeringen avvaktar med lättnader – statsminister Stefan Löfven höll pressträff om coronapandemin

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

På torsdagen klockan 13.15 höll statsminister Stefan Löfven (S) en pressträff. Förutom statsministern deltog bland annat Folkhälsomyndigheten.

Det blir inget av de föreslagna lättnaderna av coronarestriktionerna förrän tidigast den 17 maj. Och restaurangerna måste fortsätta att ha stängt efter klockan 20.30.

– Tyvärr är vi fortfarande i ett allvarligt läge. Vi får dagliga rapporter om att antalet patienter på intensivvården ökar, säger statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff.

– Det är mycket tufft och nu är det upploppet. Vi måste hjälpas åt att hålla i och hålla ut.

Regeringen kommer därför att avvakta med de lättnader som aviserats till 3 maj.

Det blir heller inga lättnader för restauranger och caféer. Folkhälsomyndigheten kommer att besluta att de även fortsatt måste stänga klockan 20.30.

– När belastningen på sjukvården minskar och smittspridning går ned, först då är regeringen redo att ta det första stegen för att lyfta restriktioner. Men vi är inte där än, säger Löfven.

– Därför kommer regeringen att avvakta med att lyfta restriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här: