Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Nya bevis om immunitet mot covid-19 – hör Folkhälsomyndigheten berätta mer

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

På myndigheternas pressträff på måndagen rapporterades om nya uppgifter som stärker att antikroppar mot covid-19 ger någon form av immunitet.
– Det är mycket sannolikt att det förhåller sig på det sättet, men den stora frågan är hur långvarigt skyddet är, säger Karin Tegmark-Wisell på Folkhälsomyndigheten.

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap höll på måndagen en pressträff gällande covid-19.

Myndigheterna talade bland annat om hur smittan sprids på äldreboenden i Sverige, strategin för utökad provtagning och statistik som stärker att den som varit sjuk i covid-19 får ett visst skydd.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

På myndigheternas presskonferens på måndagen berättade Anders Tegnell också att 90 dödsfall med covid-19 rapporterats det senaste dygnet. Totalt har 2769 personer med viruset rapporterats döda i Sverige.

På måndagens presskonferens deltog Anders Tegnell, statsepidemiolog, Karin Tegmark-Wisell, chef för avdelningen för mikrobiologi vid Folkhälsomyndigheten, Malin Grape, chef för enheten för antibiotika och vårdhygien vid Folkhälsomyndigheten, Johanna Sandwall, krisberedskapschef vid Socialstyrelsen, Svante Werger, särskild rådgivare vid MSB, Per Follin, smittskyddsläkare i Region Stockholm och Maria Remén, smittskyddsläkare i Region Sörmland, som är med via länk.