Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Lättnader för vaccinerade • Se sändningen här

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Lättnader i restriktionerna för den som vaccinerats mot covid-19 presenterades på fredagsmorgonens extrainsatta presskonferens.
– De nya riktlinjerna gäller för alla som har fått minst en dos vaccin och det har gått minst tre veckor efter första sprutan, säger socialminister Lena Hallengren.

Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

Folkhälsomyndigheten bedömer att vaccinerade personer kan träffa personer från olika hushåll, och detta gäller även inomhus.

– De nya riktlinjerna gäller för alla som har fått minst en dos vaccin och det har gått minst tre veckor efter första sprutan, säger socialminister Lena Hallengren (S) under en presskonferens.

– Då bedöms skyddet vara bra, men se till att ta den andra dosen, fortsätter ministern.

Gemensamma aktiviteter på boenden kan också återupptas. Även äldre personer kan handla, men ingen vaccinerad får bidra till trängsel.

– Trängsel i en lokal bidrar till smittspridning just där. Vaccinering innebär inte en hundraprocentig garanti för att inte sprida sjukdom, säger Hallengren.

På presskonferensen deltar även Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson och Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström.