Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Här är regeringens nya krispaket – satsar 40 miljarder i stöd till företag

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

På torsdagen presenterade S, C, L och MP ett nytt stödpaket för företag. Ett uttalat mål från politikernas sida är att fånga upp just mindre företag.

Det handlar alltså om ett stödpaket på 40 miljarder kronor. Företag måste ha en omsättning på minst 250 000 kronor för att kunna få stödet.

– Vi går fram med ett omställningsstöd till Sveriges företag baserat på omsättningstapp. Nödropen har varit många, att väldigt många företag mycket snabbt upplevt mycket stora omsättningstapp, säger Emil Källström ekonomisk-politisk talesperson i Centerpartiet.

Omsättningstappet som beräknas kommer baseras på mars och april månad. Företag får mer subvention ju större omsättningstapp man har haft.  Taket hamnar på 150 miljoner kronor per företag. Regeringen uppskattar att det handlar om 180 000 företag uppskattningsvis. Även ideella organisationer och föreningar kommer kunna söka stöder.

Företagarna som söker stödet skickar in sina uppgifter på heder och samvete. Att fuska ska straffa sig meddelar också regeringen. Vid grovt brott kan det handla om upp till två års fängelse.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips