Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Folkhälsomyndigheten höll pressträff – många oroas av pandemins följder

Klockan 14 på torsdagen den 16 juli höll Folkhälsomyndigheten presskonferens för att berätta det senaste om coronaviruset och covid-19.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Vid presskonferensen medverkade Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Under pressträffen berättade man bland annat om Folkhälsomyndighetens senaste undersökning om folkhälsan under pandemin.

Undersökningen, som gjordes i maj månad, visar att de flesta tycker att de har ett bra allmäntillstånd för närvarande, samtidigt som de oroas många över konsekvenserna av covid-19.

I undersökningen svarade också 13 procent av de äldre personerna att de kände sig mycket oroliga för att bli allvarligt sjuka i covid-19. Elva procent var också mycket oroliga för att inte få vård om de behövde det och 14 procent av de äldre upplevde att de inte visste om de kunde få praktisk hjälp om de behövde stanna hemma på grund av sjukdom.

– Detta är viktiga signaler som behöver fångas upp av framför allt kommunerna som behöver vara medvetna om detta och hjälpa till, säger Hillevi Busch som är utredare och som står bakom undersökningen.

När det gäller yngre personer svarade en tredjedel i undersökningen att de kände oro för att pandemin ska påverka deras studier eller arbete.