Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: ”Färre vårdas på intensiven” – se pressträffen med senaste nytt om covid-19

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

På myndigheternas presskonferens om dagsläget i coronakrisen konstateras att antalet patienter som intensivvårdas gått ner något.
– Men krisen är inte över. 17 av landets 21 regioner befinner sig fortfarande i förstärkningsläge, påminner ändå Taha Alexandersson, ställföreträdande krisberedskapschef på Socialstyrelsen, på tisdagens presskonferens.

Under det senaste dygnet har 85 nya dödsfall registrerats berättar Anders Wallenstam, biträdande statsepidemiolog på tisdagens pressträff. Totalt har 2 854 personer dött i covid-19 i Sverige.

Han konstaterar att kurvan med antalet som vårdas med covid-19 på landets intensivvårdsavdelningar dalar, men att det inte säger så mycket om hur pressad vården är.

– Vi fortsätter med vår strategi och det är att plana ut kurvan. Vi vill att vården ska klara av det här, förtydligar Anders Wallenstam.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

På myndigheterna presskonferens på tisdagen deltog Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, Taha Alexandersson, ställföreträdande krisberedskapschef på Socialstyrelsen, Jenny Rehnman, avdelningschef på Socialstyrelsen och Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på MSB.