Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Då ska alla vuxna ha fått första vaccindosen – se ministerns pressträff här

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

30 procent av alla vuxna har fått minst en dos vaccin, uppger socialminister Lena Hallengren vid extrainsatta pressträffen. Alla vuxna ska ha fått en dos före den 15 september, enligt FHM:s nya prognos.

Se sändningen från Expressen-tv här:

Staten och regionerna ska hjälpas åt för att göra det möjligt, säger Hallengren.

Insatserna måste stärkas på alla nivåer, säger hon.

Läget är mycket allvarligt inom sjukvården just nu, uppger Marie Morell, ordförande för SKR:s sjukvårdsdelegation.

Socialminister Lena Hallengren höll på fredagen en pressträff om vaccin. deltar även Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson, Marie Morell, ordförande för SKR:s sjukvårdsdelegation samt vaccinsamordnare Richard Bergström.

Valborg var tidigare deadline för ett delmål i den svenska massvaccineringen mot covid-19. Men Sverige är långt ifrån den förra "sista april"-ambitionen som övergavs för en månad sedan.

Dels skulle 70 procent av alla vuxna ha vaccinerats till halvårsskiftet, dels skulle 80 procent av alla 70-plussare ha färdigvaccinerats med två doser till 30 april. Det senare målet är Sverige långt ifrån.

För en månad sen ersattes valborgsmålet med ett annat: att vaccinera 80 procent av alla äldre än 65 år till 16 maj. Flera regioner har redan klarat målet och Emma Spak tror att samtliga 21 regioner hinner till dess.