Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Då får du resa fritt inom Sverige – Stefan Löfven om sommarens nya riktlinjer

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Det blir snart fritt fram att resa inom Sverige om du är frisk, det meddelade statsminister Stefan Löfven på en presskonferens under torsdagen.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Från och med den 13 juni kommer symtomfria personer kunna resa inom Sverige, det beskedet gav statsminister Stefan Löfven på torsdagen. Bakgrunden är den senaste tidens utveckling där färre personer behöver intensivvård för covid-19.

Statsministern betonade under presskonferensen att det fortfarande gäller att hålla distansering, vara noga med hygienen och ta ansvar när man reser. Även företag och kommuner behöver ta ansvar för att det inte uppstår trängsel.

– Läget är fortfarande allvarligt. Det här beskedet innebär inte att faran är över, säger han.

Upplever man symtom på covid-19 gäller det att testa sig, menar regeringen.

Enligt vice statsminister Isabella Lövin kommer de restriktioner som finns kring trängsel på krogar, besöksförbud på äldreboenden och begränsning av allmänna sammankomster att kvarstå.