Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Brand i ett sexvåningshus i natt

Vid 03.30-tiden natten mot måndagen kom larm om brand i ett flerfamiljshus i Geneta, Södertälje. På våning tre brann en etta.

Det var i ett sexvåningshus på Klockarvägen som det brann. Larmet kom från en annan boende i flerfamiljshuset, kunde Torsten Kjell, operativ chef vid Södertörns Räddningscentral, berätta under måndagsmorgonen.

– Det var en inringare som såg rött sken från våningen, säger Torsten Kjell.

LT talade med Lars Alvarsjö, stationsbefäl vid polisen hos Stockholms syd, under natten.

– Det är 43 skrivna på adressen, men räddningstjänsten verkar ha kontroll på branden som är koncentrerad till en lägenhet på våning tre, jag tror inte vi ska behöva evakuera, sa Lars Alvarsjö.

Han fortsatte:

– Det ska ha varit en person i lägenheten som nu är ute. Det pågår livräddande åtgärder och personen kommer att föras till sjukhus med ambulans.

Brandorsaken är oklar.

– Vi kommer att få göra en teknisk undersökning när det är möjligt, säger Alvarsjö.

Tre brandstationer ska ha deltagit i släckningsarbetet. Södertälje och Solna med släckbil och stege, Nykvarn med släckbil och tankbil.

Strax efter klockan fem på måndagsmorgonen var branden i flerfamiljshuset släckt.

– Det är en mindre lägenhet som har brunnit, en etta om jag är rätt informerad. Initialt var det även viss rökspridning i trapphuset, men själva branden begränsades till lägenheten som är ordentligt förstörd, säger Pelle Delhage, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Tidigare under natten hade räddningstjänsten larmats till dubbla bilbränder i samma område.

– Det behöver inte ha någonting alls med det här att göra. Just nu ser vi det som enbart bilbränder, säger Alvarsjö.

Vid 07.27 uppgav Åsa Wallentin, presstalesperson på polisens regionledningscentral, att en förundersökning är inledd.

– En förundersökning om mordbrand är inledd, vi har spärrat av för att kunna göra en teknisk undersökning. Jag har ingen information om hur stor avspärrningen är.

Torsten Kjell, operativ chef vid Södertörns Räddningscentral, beskrev vid 08.40 att det ska ha varit en kraftig brand i lägenheten.

– Trapphuset var rökfyllt vid ankomst. Det ventilerades snabbt med rökluckor och fläkt.

Torsten Kjell har bara hört rykten om skadeläget, men vill inte bekräfta något för tillfället, utan hänvisar till sjukvården.

Vid 12-tiden på måndagen bekräftade polisen att den person som skadades allvarligt under branden avlidit till följt av sina skador.

Initialt fick LT uppgifter om att det rörde sig om en studentbostad, men det handlar alltså om en vanlig enrumslägenhet.