Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: 39 nya dödsfall med covid-19 – få senast nytt om pandemin här

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Sverige har 39 nya dödsfall med covid-19 sedan den senaste rapporten från Folkhälsomyndigheten meddelades på tisdagens presskonferens.
– Vi har en fortsatt ökning av smittade i Sverige. Det är definitivt en väldigt hög smittspridning och en oroande situation, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten.

TV: Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

Folkhälsomyndigheten presenterade de senaste uppgifterna om coronavirusets spridning och pandemin i Sverige på tisdagens presskonferens.

Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten, säger att man ser en ökning av smitta i alla åldersgrupper.

– Med tanke på den stora smittspridningen vi nu har vill vi återigen trycka på grundprinciperna och hur viktigt det är att hålla avstånd. Det är grundkonceptet för att skydda sig och att vi kan minska smittspridningen som fortfarande sker mycket i hemmet och på arbetsplatserna. Det är viktigt att vi jobbar hemifrån så mycket som möjligt, säger Anders Tegnell.

Ytterligare 39 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Sammantaget har nu 13 660 smittade personer avlidit i Sverige.

Totalt har 876 506 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

TT