Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistbyrån oroas när Sydpoolen stängs

Södertälje kan tappa besökare efter äventyrsbadets nedläggning.  – Det finns en risk att de som är ute efter bad väljer andra kommuner, säger Aljoša Lagumdžija, södertäljebyråchef på Destination Södertälje.

Annons

Äventyrsbadet på Sydpoolen har stängt och både besökare, kommunen och turistbyrån är besvikna.

– Ur besökarnas perspektiv är det synd och trist. När en så bra anläggning stänger så är det tråkigt, det går inte att stoppa under mattan, säger Aljoša Lagumdžija.

För att behålla de besökare som vanligtvis åker till Sydpoolen ska de försöka locka dem till andra attraktioner i Södertälje. Äventyrsbadet är extra populärt på loven, men det är även Tom Tit och till exempel Torekällberget, menar Aljoša Lagumdžija.

– Vi får försöka behålla dem med andra aktiviteter som är för familjen.

Att locka den klicken av människor som vill bada till en annan aktivitet blir däremot svårare.

– Det finns en risk att vi tappar dem till andra kommuner, men vi arbetar för att hitta ett sätt att hantera situationen.

Beslutet att stänga äventyrsbadet fick Destination Södertälje ett litet hum om från Actic. De fick veta att lokalen skulle repareras, men inte mer.

– Den mesta informationen har vi fått via LT, säger Aljoša Lagumdžija.