Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistbyrån kan drivas privat

Södertälje turistbyrå bör drivas i privat regi. Det tycker stans näringsliv. Kommunens tjänstemän håller med och vill nu ha politikernas godkännande.

Sedan Träffpunkt Tälje upplöstes har Turistbyrån drivits vidare av kommunen men med inriktningen att den ska tas över av en extern intressent.

Ett beslut om upphandling har också fattats samtidigt som frågan har utretts.

Utredningen är nu klar och den visar att samtliga utfrågade nyckelpersoner inom stans turistnäring vill att en privat entreprenör tar över.

– Samtidigt finns en viss oro för att den som tar över kan ha egna intressen inom näringen och kan komma att tala i egen favör, säger kommunikationsdirektör Monika Larsson som handlägger ärendet.

Men hon förordar ändå linjen att försöka hitta en extern intressent och att inte kommunen ska ställa upp med ett egen-regi-koncept vid den kommande upphandlingen som ska vara klar i november.

– Men det är inte alls säkert att det dyker upp så många intressenter. Strängnäs kommun fick avbryta sin upphandling. De fick bara en intressent och den var undermålig, berättar Monika Larsson.

Nu hoppas hon på ett godkännande för sin linje från politikerna i kommunstyrelsen som har möte nästa vecka.