Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tunga påskrifter för SSK

LT skrev om att det var på gång redan i tisdags. Nu är det klart att backen Simon Karlsson spelar i SSK kommande säsong. Även Michael Schumacher skrev i dag kontrakt med klubben.

Den 23-årige backen har skrivit på ett kontrakt över ett år med klubben, som nu hoppas att historien med den långdragna körtelfebern ska vara över.

- Simon är en jätteskicklig back som hamnat i skuggan på grund av sjukdom. I vår gemensamma plan och övertygelse är det jätteviktigt att Simon känner den trygghet och det tålamod vi vill ge honom. Det är just tid och tålamod som behövs för att komma upp på den nivå där han kan visa sin absoluta skicklighet, väl där är han utan tvekan en toppback i laget, säger lagets tränare Mats Waltin i ett pressmeddelande.

Den storväxte backen har sedan körtelfebern för två år sedan kämpat med att komma tillbaka. Trots många motgångar bestömde han sig våras att ge det en sista chans. Tillsammans med ett gym i Ronneby satte han ihop ett träningsprogram som han kört sedan mars.

–Sakta men säkert jobbade jag igång kroppen och de sista fem veckorna innan semestern tränade jag tillsammans med KHK och då kändes det så skönt att jag hängde med även om konditionen inte riktigt är där ännu. Utvecklingen har gått åt rätt håll hela tiden och även om det kändes lite konstigt i början att träna på is med SSK så var det sjukt kul att jag kommit så långt. Nu gäller det att ha tålamod och fortsätta ta små steg hela tiden, SSK är en anrik klubb och vi är nykomlingar i serien men jag ska verkligen försöka hjälpa laget så gott jag kan, säger Simon Karlsson i pressmeddelandet.

Även 195 cm långe AHL-forwarden Michael Schumacher har idag skrivit på ett kontrakt över ett år med SSK, vilket LT kunde avslöja redan igår.

De två nyförvärven ger en ny dimension till SSK i och med storleken.

- Med Simon Karlsson och nu med Schumacher får vi in två spelare som sticker ut gällande längd och tyngd och båda spelarna kommer med sin storlek ha förutsättningar att göra stora avtryck i vårt lag och också hos motståndarna, säger Mats Waltin i pressmeddelandet.

Se även: Michael Schumacher - "SSK är på väg upp"

Se även: Ny back på väg till SSK