Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung svensk seger mot Georgien

EM-kvalet mot Bosnien-Hercegovina och Ryssland står runt hörnet. Då fortsätter de svenska basketherrarna att visa fin form. På onsdagen besegrade det Kings-betonade landslaget Georgien med 73–60 – mycket tack vare 18 poäng från Södertäljekillen Tobias Borg. 

För en vecka sedan tog Georgien Sveriges kommande EM-kvalmotståndare Ryssland till förlängning. Vad det säger om Sveriges EM-kvalform att Georgien under onsdagen besegrades med klara 73–60 återstår att se, men de svenska basketherrarna gjorde en stabil insats i matchen som spelades i Polen.

Sverige var i halvtidsledning med 38–33 och gick sedan starkt ut i den tredje perioden – där laget gick ifrån till 50–37.

Georgien reste sig dock och minskade avståndet till 56–52 inför den avslutande perioden.

Med drygt tre minuter kvar, då Sverige var i ledning 65–60, tog landslagscoachen Vedran Bosnic timeout – en timeout som visade sig bli lyckad.

Sverige nollade sitt motstånd och gick ifrån till slutresultatet 73–60.

Södertäljekillen Tobias Borg stod för 18 poäng i matchen, bäst i Sverige. 

I morgon väntar ytterligare en match i Polen. Om det blir värdlandet eller Belgien, som Sverige matchades mot för en dryg vecka sedan, som står för motståndet återstår att se.

Den 3 september drar EM-kvalet i gång. Först ut väntar bortamatch mot Bosnien-Hercegovina, innan Sverige fyra dagar senare hemmaspelar mot Ryssland.