Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung motorfest återvänder till Södertälje

På lördag, den 15 september, återvänder Tunga rallyt Åkarsvängen till Södertälje med omnejd – en fest för den som gillar äldre tunga fordon.

Anmäl text- och faktafel

I år hålls rallyt för 27:e gången och cirka 150 tunga fordon – lasbilar, bussar och brandbilar – från 1930-talet fram till 1987 års modeller deltar. Såväl svenska fordon som fordon från grannländerna.

Rallyt startar från Scania Finans på Verkstadsvägen med första ekipage till start klockan 08.30. Varje förare och fordon presenteras vid starten, innan de ger sig ut på en tiomilarunda på Södertörn så att folk kan hitta lämplig sträcka utmed vägen för att lyssna till motormullret och se de tunga fordonen i deras rätta element, se vägsträckan här intill.

Målgång – vid Scanias huvudkontor – sker mellan cirka 12 och 15, prisutdelning beräknas ske klockan 15.30.

Tunga rallyt Åkarsvängen arrangeras av Motorhistoriska Sällskapet i Sverige, MHS, tillsammans med Scania Sverige AB. MHS kommer att ha ett 50-tal funktionärer på plats.

Mer information finns på MHS hemsida www.mhs.se.