Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung minut förstörde för SFK mot Assyriska

Södertälje FK dominerade större delen av matchen hemma mot Assyriska IF - men fick nöja sig med en poäng, 1-1, efter en mardrömsminut.- Välförtjänt, tyckte lagets målskytt Karlos Touma. 

Södertälje FK har fått en tuff start på säsongen i division 2-fotbollen. Men trots att laget både fick en spelare utvisad och hamnade i underläge med 0-1 kämpade SFK till sig en poäng och hade bud på mer.

SFK förde spelet och pressade tillbaka gästerna på Fotbollsarenan, där SFK spelar tillfälligt i väntan på bättre gräs på Södertälje IP. SFK hade skapat ett par chanser och ledningsmålet hängde i luften, när laget åkte på ett tufft bakslag.

SFK först fick mittbacken Ninos Sleyman, helt korrekt, utvisad. Mardrömsminuten var dock inte över där. Lagets målvakt Francis Ngono Ndzengue räddade skottet på frisparken, men på returen drogs en Assyriskaspelare ner och domaren dömde straff.

Gabriel Kopkin gav då gästerna från Norrköping ledningen.

Trots en spelare mindre på planen fortsatte SFK att dominera spelet och utdelningen skulle komma på straff efter en hands. Karlos Touma kvitterade.

- Det var välförtjänt att vi fick en poäng, i halvtid var vi fast beslutna att vi skulle ha poäng. Vi skulle ha haft fler, säger Karlos Touma, som hade en rad chanser att öka på ledningen i andra halvlek, utan att lyckas.

Närmast var dock Levon Pachayjan som träffade ribban.

Matchen slutade 1-1 och SFK står därmed på en poäng efter två matcher.

- Jag tycker ändå att det ser jäkligt ljust ut, vi har fått en tuff start men det blir bättre och bättre, säger Karlos Touma.

Matchfakta

Södertälje FK-Assyriska IF Norrköping 1-1 (0-1)0-1(43) Gabriel Kopkin, straff, 1-1 (55) Karlos Touma, straff.

Utvisning, SFK: Ninos Sleyman (41).

Publik: 85.

Så spelade SFK (4-3-3): Francis Ngono Ndzengue – David Yarar, Owin Omoduemuke, Ninos Sleyman, Charles Isimeme – Gabriel Malki, Alexander Varli (Assur Oyal, 83), David Genc – Shatil Khoury (Etuwe Junior, 62), Karlos Touma, Levon Pachayjan (Naramsin Musa, 88).