Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung förlust för SSK

SSK var nära att ta poäng borta mot Djurgården.
Men utvisningarna fällde laget och det blev förlust med 4-5.
- Jag är jäkligt besviken, säger Julian Jakobsen.

Den danske forwarden fick chansen i tredjekedjan med Patrick Yetman och Fredric Andersson och gjorde en klart godkänd match. Men han blev syndabock när laget tappade ledning 4-3 till förlust med 4-5.

Jakobsen kolliderade med Djurgårdens Jacob Josefson i mittzonen och bjöd motståndaren på en riktig flygtur. Knätackling, tyckte domarduon och gav Jakobsen fem minuters utvisning samt matchstraff.

- Jag hinner knappt se själv vad som händer. Vi åker ihop, och jag sätter inte ens ut benet. Kanske är det en tripping, men inte mer, säger Jakobsen.

Djurgården gjorde två mål under Jakobsens femminutersutvisning, och SSK lyckades inte kvittera ännu en gång.

- Klart jag känner mig lite som den som förstört matchen för oss. Vi behöver ju alla poäng vi kan få, säger Jakobsen.

Förutom Jakobsens utvisning åkte SSK på hela tio tvåminutersutvisningar. Djurgården gjorde matchens första mål direkt efter att SSK blivit fulltaligt, och även 3-2-målet i power play.

- För mycket utvisningar, så enkelt är det. Vi slet bra i box play men orkade helt enkelt inte, säger tränaren Peter Popovic.

SSK svarade dock för stundtals bra spel. Linus Videll gjorde två snygga mål nästan helt på egen hand, Robert Carlsson satte ett friläge och Petri Pakaslahti styrde in ett skott från Tim Heed när SSK fick chansen med en man mer.

- Det är vad vi tar med oss till nästa match. Vi gjorde fyra mål mot Djurgården, det har vi inte lyckats med tidigare. Fem mot fem såg det ganska bra ut, säger Popovic.

SSK tappade dock poäng till säker mark. Timrå stal en poäng borta mot Skellefteå och SSK måste nu hämta in sex poäng på de sex återstående matcherna. Härnäst - Rögle hemma.

- Vi kör ända in i kaklet, något annat finns inte för oss, säger Popovic.