Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft test väntar: "Nu får vi veta var vi står"

SSK möter i kväll för första gången ett lag från den södra serien – 50 mil bort.– Det ska bli kul att möta dem, säger Robin Nilsson.

SSK öppnade allettan med seger, men det var på hemmaplan och mot tidigare seriekonkurrenten Hudiksvall. I kväll är SSK kanske inte ens favoriter till att vinna, på bortaplan mot Kallinge-Ronneby.

Ett Kallinge som slutade fyra i den starka södra serien och som inledde allettan med att besegra topptippade Troja/Ljungby på bortaplan efter straffläggning. I kväll får därmed SSK för första gången mäta sig med ett lag från södra hockeyettan.

– Det ska bli kul att möta dem och nu få veta var vi står, säger SSK-backen Robin Nilsson, en av två i SSK med förflutet i Blekingelaget.

Liksom backen Fredric Larsson värvades Nilsson till SSK från Kallinge inför den här säsongen. 24-åringen, som ursprungligen är från Västerås, där han hade nuvarande SSK-tränaren Mats Waltin som tränare, har dock inga särskilda känslor för sitt gamla lag.

Men han vet en del om vad som väntar.

– De brukar gå rätt så hårt framåt, så var det när jag spelade där och vad jag hört så är det så nu också, säger Robin Nilsson.

SSK-backarna kommer med andra ord att sättas rejält under press i kväll, ett svårt prov för spelet i egen zon som även kritiserats av Mats Waltin.

– Det viktiga blir att vi är snabba till pucken och slår ett bra förstapass. Går det för sakta, så får de fast oss. Då blir det tufft. Kallinge är bra, nu slog de Troja också och det är bra gjort, säger Robin Nilsson.

Vad tycker du om ert försvarsspel hittills?– Jag tycker att det har varit helt okej. 4–0 mot Hudiksvall också och nu är det match igen så formen blir väl bättre och bättre, säger Robin Nilsson.

– Jag har sett många som klagat på det, men vi tränar väldigt mycket på det och det är mycket som ska sitta. Jag ser inga bekymmer. Det kommer att sitta mer och mer. Nu är alla backar friska också, säger Fredric Larsson.

Om han får möta sitt gamla lag återstår att se. 21-åringen var redo för spel redan i premiären av allettan, men sattes då på läktaren av Mats Waltin.

Rygg- och nackskadan, som han ådrog sig på träning inför julen, läkte under ledigheten.

– Det känns bra. Kroppen mådde nog väldigt bra av att vara ledig från tyngre belastning, säger SSK-backen.

Den senaste skadan var bara en i raden under hösten. Det började med en axelskada i den första träningsmatchen mot Västervik, följt av sjukdom och naggande småskador. Allt som allt missade Larsson 12 av 22 matcher i den östra hockeyettan.

Visserligen delvis på grund av ett strategiskt beslut i samråd med coachstaben.

– Efter fem matcher bestämde vi att jag skulle träna på rejält. Jag hade flera andra skavanker. Att jag skulle bygga upp mig. Så jag har tränat stenhårt och slitit arslet av mig för att vara redo för allettan, säger han.

Känner du att du har hittat en roll i laget trots att du missat så många matcher?– Det tror jag. Det finns mycket talang i laget. Det är inte det jag står för. Jag ska vara här med mitt fysiska spel och ta stort ansvar där. Det känns bra för egen del, om man ska vara lite egoistisk, att det finns så mycket skicklighet i laget.

Du spelade i tredje backpar i sista matchen före uppehållet, men var i de två matcherna före det sjunde back. Vad kan du tillföra redan nu trots att du inte spelat så mycket på sistone?– Det fysiska. Jag har lagt oerhörda timmar i gymmet under hösten och extra timmar på isen. Så jag tror inte att jag varit så här stark i benen, skridskomässigt, tidigare. Jag har tagit ett snäpp under hösten, trots att jag inte spelat så mycket. Jag har fått träna mer, det har gynnat mig, antar jag.

Mats Waltin öppnar för att Fredric Larsson kan få en plats i laget i kväll.

–Han har legat i bra på träningarna. Han har kört extra med J20-laget också. I vissa lägen kan jag tycka att han har en bit kvar, men han är på gång. Jag avvaktar dagsformen, säger Mats Waltin.