Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff uppgift i Jämtland för Kings: "Det har varit lite upp och ner på bortaplan"

Kings bortaform har varit upp och ner i ligaspelet. Laget har förlorat hälften av sina matcher på bortaplan. I helgen väntar Jämtland i Östersund – där hemmalaget har fyra raka segrar.

Av Södertälje Kings tre förluster i ligan har alla kommit på bortaplan, där laget för närvarande är 3–3.

På lördagen väntar Jämtland, ett av två lag i ligan som Kings ännu inte har spelat emot (det andra är Umeå, som väntar i nästa ligamatch, på bortaplan i mellandagarna).

– Jämtland är ett bra lag, de har nog sitt starkaste lag på många år. De har till exempel slagit Borås på hemmaplan. Och de blir mycket folk nu eftersom de har en sponsor som går in och bjuder på gratis biljetter. Så det blir tufft, säger Vedran Bosnic.

– Det har varit lite upp och ner på bortaplan för oss, men vi har haft ett tufft spelschema med många matcher eftersom vi spelat i Europa också, så det är naturligt. Och jag var väldigt glad över att vi slog Uppsala på bortaplan senast.

Kings har också förlorat sina bortamatcher i Europa – senast mot turkiska Gaziantep i onsdags. Men med tanke på kvaliteten på motståndet får man nog ändå säga att laget i alla fall i perioder spelat riktigt bra i de bortamatcherna. Mot tyska Telekom Bonn höll man jämna steg med hemmalaget till slutminuterna och i Turkiet kom Kings tillbaka från ett stort underläge och skapade spänning på slutet.

– Matchen mot Gaziantep var en bra erfarenhet för våra spelare, det var ett väldigt bra lag, jag tycker nog att de var bättre än när vi mötte dem i fjol. Inför matchen mot oss spelade de mot Efes Pilsen, som är ett riktigt storlag, och förlorade bara med fem poäng, säger Vedran Bosnic.

– Vår match där nere kan delas upp i två delar. I den ena delen spelade vi fokuserat och disciplinerat och kontrollerade matchen. Vi spelade riktigt bra, kom tillbaka i matchen och var så nära som tre poäng, innan de satte ett riktigt tufft skott. Hade de inte satt den trean vet man inte vad som hade hänt. Men vårt mål i matchen var att vinna, inte att förlora med sex poäng. Men det är klart att motiverar oss att vi kunde göra det jämnt till slut, säger Vedran Bosnic.

Samtidigt säger han att Kings spelade bra i 27–28 minuter i matchen och betonar att det krävs mer än så, i såväl ligan som Fiba Europe Cup.

– Vi gjorde för många misstag i den dåliga delen av matchen. Sett över 40 minuter var vi inte tillräckligt bra för att vinna. Men jag är glad att vi visade attityd och karaktär att komma tillbaka i matchen. Det var också så att vi åkte ner utan Adam Ramstedt och att Valter Lindström och Nick Spires har varit sjuka. Valter är för övrigt fortfarande lite sjuk, så det är tveksamt om han kan spela mot Jämtland. Men små problem har man alltid, det gäller att fokusera på vad man kan göra för att hantera dem.

Södertälje Kings är femma i ligan med sju segrar på tio matcher inför lördagens match. Jämtland skuggar precis bakom med sex vinster, men har å andra sidan spelat tolv matcher.

Fakta / Basketligan

Kings resultat på bortaplan (Kings siffror först): Luleå 59–61, Nässjö 73–67, Malbas 74–52, Norrköping 47–78, Borås 76–86, Uppsala 84–76.

Jämtlands resultat på hemmaplan (Jämtlands siffror först): Luleå 85–99, Uppsala 86–90, Umeå 104–77, Nässjö 94–80, Malbas 102–58, Borås 90–84.