Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff uppgift för Malmborg och AFF

Assyriskas Linus Malmborg har fått en ny mittbackspartner i David Durmaz. I dag måste duon sätta stopp för Rasmus Elms Kalmar, för en chans att gå vidare i Svenska cupen.

Hoppet om ett fortsatt cupäventyr lever än – men poäng i dagens bortamatch mot Kalmar FF är ett måste, om AFF ska ha en chans att gå vidare från gruppen.

– Så är det. Det känns som att det är tre poäng som gäller om vi ska ha en chans. Det kommer bli tufft, särskilt om Rasmus Elm spelar, säger Linus Malmborg, som med största sannolikhet bildar mittbackspar med den förre ytterbacken David Durmaz.

– Vi gjorde några matcher tillsammans förra säsongen, men det är ganska nytt. Det är stor skillnad från att spela med Kyle (Konwea), men hittills har det funkat bra. David är en duktig fotbollsspelare och vi har en bra relation på plan.

Assyriska gjorde också en hyfsad defensiv insats senast borta mot Elfsborg, men offensivt saknas fortfarande de sista pusselbitarna.

– Vi har inte riktigt börjat jobba på det ... Eller vi har jobbat på det, men hittills har vi mest tittat på defensiven, säger Assyriskatränaren Tor-Arne Fredheim.

Matchen, som sänds på Barometern.se, spelas på Gasten IP – en vidöppen liten konstgräsplan.

– Vad jag minns finns där inga läktare, så det är nog ett litet blåshål. Det blir alltid annorlunda matcher på sådana arenor, säger Malmborg.