Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff premiär för Jocke Mangs

Regerande mästaren Jocke Mangs fick en tuff start på säsongen av Porsche Carrera cup. Men en avslutande pallplats gjorde Södertäljeföraren på lite bättre humör.

Premiärhelgen på Jyllandsringen utanför Silkeborg i Danmark blev inte

som regerande mästaren Mangs hade tänkt sig. I kvalet blev han bara fyra, en placering han inte lyckades förbättra under race ett på lördagen. I säsongens första start blev han dessutom omkörd av Martin Öhlin och fjärdeplatsen tog han endast eftersom starttrean Oscar Palm fick motorstopp.

Gårdagens andra race blev dock en roligare historia för Mangs, som dock inte lyckades ta revansch på Martin Öhlin. De två låg tvåa och trea och tampades om andraplatsen in i det sista, men Mangs fick till slut nöja sig med tredjeplatsen.

Mangs var trots det relativt nöjd.

– Nu blev det i alla fall pallplats. Hela helgen började fel, men det blev hyfsat till slut, säger Mangs till tävlingens hemsida.

Helgens store vinnare var Fredrik Larsson, som vann båda loppen.