Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TUFF föll stort borta mot Sätra

Patricia Üre blev utvisad när Telge United under lördagen åkte på en ny förlust – den tolfte i ordningen. "Hade jag kunnat sätta fingret på varför vi inte vinner, så hade jag fixat till det", säger TUFF-tränaren Susan Varli efter 8–1 borta mot Sätra.

Telge United har det fortsatt tungt i division ett södra Svealand. Tabelljumbon har inte tagit poäng sedan 30 april – ändå skiljer det bara fem poäng upp till Fanna BK och säker mark.

Men närmare Fanna kom inte Telge United under lördagen. I stället inkasserades säsongens största förlust.

Redan efter 12 minuter tog hemmalaget ledningen och behöll den sedan matchen igenom. I halvtid stod det 4–0.

– Jag tycker ändå att vi börjar ganska bra och har en del lägen. Sen är domaren som hon är, det är flicknivå och inte alls okej. Det känns som att det är allmänt dålig domarnivå i division ett, säger Susan Varli efter att Sätra prickat 1–0 på en friskpark.

– Det var jättelöjligt. Hon (domaren) dömde straff när en tjej snubblade helt själv, hon hade inte ens bollen, fortsätter Varli.

I den andra halvleken blev Patricia Üre utvisad efter två gula kort.

– Det var onödigt. Lite Patricias fel, lite domarens. Första gula vet jag inte vad som händer, men andra var ett gult kort. Det är en stor förlust, men hon är tillbaka i matchen efter avstägningen.

Efter utvisningen gick Telge ner på en trebackslinje, för att se hur laget hanterade det.

– Vi låg ändå under med 5–0 då, så då körde vi på det för att se om vi kunde göra något mål. 

Reduceringen kom också genom Sandra de Brun Kenk. Men det var alltså långt ifrån att räcka.

Susan Varli har svårt för att sätta fingret på vad laget måste göra för att åter börja plocka poäng i serien.

– Jag vet inte. Det är svårt. Hade jag kunnat sätta fingret på varför vi inte vinner, så hade jag fixat till det. Men vi försöker. Vi försöker få in en spelidé, vi försöker få in att så ska spelarna springa, så ska de göra. Men när det är match är det match. En tränare kan inte gå in och styra spelarna under match också.