Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TUFF däckat av influensa – en vecka innan premiären

Division ett-nykomlingar och seriepremiär om en vecka. Då trängs halva TUFF i sjukstugan. "Vi ligger en månad efter", säger tränaren Ulf Hedlund.

En influensaepidemi har gripit tag om årets division ett-nykomling Telge United FF. I morgon skulle laget egentligen genrepat borta mot Hargs BK, men matchen är inställd.

Samma epidemi råder nämligen i Nyköpingslaget.

– De har precis samma situation som oss. Jag tror att vi kunnat få ihop ett lag, men walk over passar oss ganska bra, säger TUFF-tränaren Ulf Hedlund.

När LT-sporten i torsdags besökte TUFF:s träning på Fotbollsarenan fanns nio spelare på plan.

– Det är väl tio, tolv stycken som är borta. Men jag tror att vi nått kulmen nu. Det känns som att det börjar vända. Vi har ju haft det här i en och en halv månad nu, så det har känts lite hopplöst.

Telge United satte i gång försäsongen i januari, för sent och för mycket ledighet, menar en självkritisk Ulf Hedlund.

– Det ligger på mig, jag får nog ta på mig det. Jag ville att tjejerna skulle få tid att fundera på vad de ville göra med sin fotboll. Men när vi väl satte i gång så blev det för hårt, så det har varit lite skador. Och så nu influensan då.

Hur långt efter i förberedelserna ligger ni?

– Om jag ska vara uppriktigt så känns det som att vi ligger en månad efter. Det har varit väldigt turbulent i truppen, så det är klart att det påverkat oss negativt. Vi har förlorat tid, seriepremiären är ju där den är, säger Hedlund, vars TUFF bara spelat ”fyra eller fem” försäsongsmatcher.

– Vi har haft några inställda matcher, så vi har väldigt lite matcher i benen.

Är du orolig?

– Nej, jag är inte orolig av den anledningen att direkt i början på säsongen ska vi inte ha några förväntningar. Vi har inte direkt några nyförvärv, utan spelar med ungefär samma lag. Däremot har vi förlorat Patricia (Üre, 30 mål den gångna säsongen). Men det är klart, jag var mer förhoppningsfull innan alla sjukdomar kom, det ska jag erkänna.

Telge United har inte satt upp en målsättning för säsongen, och skulle säsongen börja knackigt, så har åtminstone Ulf Hedlund inget emot det – i alla fall ur ett psykologiskt perspektiv.

– Tittar man ur ett sånt perspektiv så är det ganska bra att som nykomling få en knackig start. Jag har ju varit uppe med det här laget tidigare – då var vi obesegrade i de första sex omgångarna, men åkte ändå ur. Om det börjar för bra så finns det risk att man slappnar av, säger Hedlund, och fortsätter:

– Om jag säger så här då: två segrar efter sex omgångar. Det är lagom. Jag menar, vi har ingen målsättning om placering i år. Åker vi ur så åker vi ur. Vi vill se utveckling i vår verksamhet, att vi gör rätt i det vi gör. Håller vi oss kvar, ja, men då har vi kvitto på att vi tänker rätt, vi tänker långsiktigt, att vi utvecklar de spelare vi har. Vi vill inte fastna i någon sådan där härva med att värva och grejer.

För det har varit sparsmakat med nyförvärv inför säsongen. Det kanske största frågetecknet reser sig vid vem som ska fylla det tomrum som Patricia Üre lämnar efter sig.

Anfallaren stod för 30 av TUFF:s 82 den gångna säsongen.

– Veronica (Nyström) har ju varit målspruta tidigare, så vi kommer spela henne på topp. Jag tror att hon kan vara en fullgod ersättare till Patricia.

Nästa lördag premiärspelar TUFF hemma mot Örebro SK Söder – förhoppningsvis med ett tillräckligt antal spelare för att kunna genomföra byten.

–Jag hoppas ju att jag har en hel trupp. Drömma går ju, skämtar Ulf Hedlund.

08-550 921 0

Call Send SMS Call from mobile Add to Skype You'll need Skype CreditFree via Skype