Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tryckfelsnisse har varit i farten

Läsekretsen är verkligen uppmärksam, det märker vi raskt. Vi råkade skriva att denna bild var från 1970-talet. Helt galet och vi framför vårt djupa beklagande.

Det skall givetvis vara mitten av 1960-talet då vi fortfarande hade vänstertrafik.

Om i rannsakar vårt ödesdigra skrivande så kommer vi fram till att det var först i början av 1970-talet som trafikanterna slapp denna trånga trafiksituation. Genom att texten blev för lång, kortades den ner och då smög sig den ökände Tryckfelsnisse in och mixtrade med texten.

Men vi kan passa på att anknyta till dagens trafiksituation som knappast är bättre. Trafikverket har knappast någon heder av sitt hanterande. Södertälje är en knutpunkt för flera trafikslag och de måste alla fungera för att det inte ska bli flaskhalsar med trafikstockningar.

Vi menar att det var ett klokt beslut att låta bli att stänga av Slussgatan för ett festtåg. För en del, inte helt unga, är det som att minnas trafikhelger i början av 1960-talet innan Motorvägsbron blev klar 1965. Då var det köer, ända ner till Vagnhärad enligt denna tidning.

Fullt så illa är det inte nu men tillräckligt nervpåfrestande för många bilister, och de är många fler i våra dagar. Vi kan se fram mot en het trafiksituation under augusti och hoppas att inga nya balkar kroknar eller att Saltsjöbron inte klarar av sin hårda belastning.