Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tröttkört Telge tvingas spela kvartsfinal

På hösten såg Telge ut som damligans bästa lag. Nu, när det är slutspel har Telge slut på bensin.
Efter förlusten mot 08 Stockholm, 66–75, tvingas Telge spela en kvartsfinal i bäst av tre mot Luleå.

Telge var med i första perioden mot 08, som vann kvartsfinalserien klart. Men, efter 20–21 i första perioden sprang 08 ifrån i andra genom att vinna den med 21–10. Det underläget kunde Telge aldrig hämta sig i från.

– Vi gjorde 15 katastrofala minuter och sedan gick det inte. Just nu känns det nästan lite orättvist, vi har flera spelare slitna, småsjuka och småskadade. Det vi minst av allt behöver just nu är fler matcher, säger Telges coach Benny Johansson.

Frida Fogdemark och Amanda Zahui spelade på stukade fötter, Binta Drammeh blir inte helt av med en förkylning och Sally Kabengano tvingades utgå i mitten på tredje perioden.

I en duell under korgen med 08:s Farhiya Abdi fick Sally en armbåge på struphuvudet, tappade andan, fick lite panik och började hyperventilera.

– Sally är på sjukhuset nu bara för att vi ska vara helt på den säkra sidan. Men hon hade lugnat ner sig och jag tror inte att det ska vara några problem. Om hon inte har drabbats av någon blödning borde hon snart kunna vara i gång igen, säger Telges fysioterapeut Cilla Ehn.

Benny Johansson skyller ingen förlust på domarna, men tycker att de får ta på sig ansvaret för att matchen blev småful.

– Det är så många situationer som inte har med basket att göra. Reglerna har sakta men säkert gröpts ur, så nu känns det om att varken domare eller spelare vet vad som gäller. Det här måste vi göra något åt till nästa säsong, säger Benny.

Enligt det tänkta schemat skulle kvartsfinalen mot Luleå inletts på lördag hemma mot Luleå. Match två i Luleå på måndag och sedan en eventuell tredje och avgörande i Södertälje på onsdag. Luleå har dock flaggat för att man kan ha problem att få tillgång till hall att spela i och vill rucka på spelordningen.

– Det är möjligt att vi får spela första matchen i Luleå i stället, vi får se under fredagen, säger Benny Johansson.