Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trotsade febern för den stora chansen

Om en 18-årig baskettalang får chansen att spela en match i Europe cup, ja då ska det mycket till för att det inte ska bli av. Influensa är definitivt inget hinder.

Talangerna Erik Johansson, Adam Ramstedt och Henrik Sjölin fick chansen till ovanligt mycket speltid i Kings senaste match i Europe cup, borta mot turkiska Gaziantep, när flera av lagets spelare åkte på influensa.

Hur gärna de ville spela? Tja, Henrik Sjölin valde att ignorera feber och halsont för att ta chansen.

– Jag visste att det skulle bli mer speltid än normalt så det är klart att jag verkligen ville spela. Men jag kände dagen innan att jag började bli sjuk, jag hade feber och ont i halsen, berättar den 18-årige guarden.

– Jag kände att jag inte var helt frisk där på matchdagen och gick inte med de andra i laget och sköt på förmiddagen utan stannade kvar på hotellet.

Efter diskussion med lagledningen valde han att spela matchen.

– Det är klart att jag ville spela, särskilt när jag åkt med till Turkiet också. Jag tog lite smärtstillande och sånt där och det funkade, men jag visste väl att det skulle bli värre i efterhand, säger Sjölin, som kommer att missa dagens toppmöte med Borås på grund av sjukdomen.

Men ångrar sig, det gör han inte. Han fick spela drygt 14 minuter och var vid vissa tillfällen lagets enda guard på planen, och fick därmed styra lagets spel helt själv.

– Det var värt det, det var skitcoolt att spela och vara på planen mot spelare som spelat i NBA och så. Sen att vi inte vann, det var väl något vi visste skulle bli svårt när vi bara hade åtta spelare. Men vi försökte, det är klart att vi ville vinna, säger Sjölin.

Mest speltid för Kings-talangerna mot turkarna blev det för Erik Johansson, som spelade över 35 minuter. Adam Ramstedt klockade in på strax över 13 minuters speltid i matchen, där Kings dock aldrig var särskilt nära att vinna.

– Visst, vi förlorar men vi gav allt vi hade. Alla gav sitt max, säger coachen Vedran Bosnic, som också var sjuk tidigare i veckan men nu är tillbaka och kan leda laget i helgens match mot Borås.

– Ja, nu är jag back in business, säger Vedran.

Såväl Henrik Sjölin som Adam Ramstedt och Filip Kovacek har nu insjuknat i Kings-influensan och missar lördagens match. Däremot får Kings tillbaka Mike Joseph, som inte var sjuk utan missade matchen mot Gaziantep på grund av tentaskrivning.

Och även David Lejasmeiers och Dino Pita kan eventuellt kunna spela mot Borås.

Henrik Sjölin och Adam Ramstedt lär förutom Boråsmatchen även missa premiären i superettan som börjar i morgon söndag.

I Knights är de bärande spelare och blir stora avbräck när laget spelar borta mot KFUM Central i första matchen av serien, där bland annat Solna Vikings finns.

– Det blir en rolig serie att spela. Vi har väl ingen direkt målsättning men det blir utvecklande att spela matcher som kommer gälla lite mer, mot bara bra lag. Det ger bra utveckling, säger Henrik Sjölin.