Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trots kommunens nej - Engelska skolan öppnar

Nu är det klart. Engelska skolan öppnar för årskurs 4-9.- Vi vet att det här är rätt, nu ska vi göra det bästa vi kan, säger Elof Hansjons.

Redan i juni förra året stod det klart att Engelska skolan skulle öppna i Södertälje, men sedan dess har förvirringen om var skolan ska öppna varit stor. Polishuset var först på tapeten men förslaget gick inte igenom.

Under en pressträff på fredagen berättade Södertälje kommun tillsammans med Telge Fastigheter, Engelska skolan och Hemfosa att etableringen kommer att ske i Brunnsängsskolans äldre lokaler. Fastighetsföretaget Hemfosa kommer att köpa lokalerna, Internationella Engelska skolan kommer att hyra och samarbetet gör att Södertälje kommun får pengar att lägga på andra skolor.

LT har tidigare skrivit att utbildningskontoret var kritisk till att öppna Internationella engelska skolan i Södertälje, eftersom de ”såg en chans till överetablering och en möjlig segregerande effekt.”

Skolan planerar att ta emot sina första elever augusti 2017.