Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Troja/Ljungbys målsättning - allsvenskan

Förra säsongen föll Troja/Ljungby snöpligt i förlängning i playoff 3 och missade kvalserien. Nu är laget ute efter revansch – målet är att bli etta eller tvåa.

Troja/Ljungbys tränare Pelle Svensson gör ingen hemlighet av att det är en plats i allsvenskan som är målet.

– Det var oerhört snöpligt förra året. Men nu är vi här, och jag tycker att det är stor skillnad i år, vi har ett bättre lag, säger Pelle Svensson.

Laget har fått behålla en stor stomme och Pelle Svensson tycker att man är mer samspelta.

– Allt känns okej. Vi är skadefria och jag tror att alla är utvilade, vi är beredda.

Matcherna i allettan södra mellan SSK och Troja/Ljungby har varit jämna, bägge har slutat oavgjort i full tid. I Scaniarinken vann Troja i förlängning, i Ljungby arena vann SSK efter straffar.

– Jag tror det blir jämnt igen. Jag tycker det är kul att möta Södertälje, det tror jag spelarna tycker också. Det brukar bli fartfyllda matcher som är kul att se på, tycker Pelle Svensson.

Även om målet är en plats bland de två som går upp tror Pelle inte att det kommer att bli någon enkel resa. Han tror på en jämn serie där alla kan slå alla.

– Det är en oviss serie, det finns ingen klar favorit. Det gäller att vara med från början, komma in i rytmen och få medgångskänslan.