Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trögt i trafiken

Trafiken gick mycket långsamt på fredagseftermiddagen i båda riktningarna mellan Södertälje och Stockholm.(Uppdaterad 18.49)

Det går till och från mycket långsamt i fredagens rusningstrafik på E4 mellan Södertälje och Stockholm. I norrgående riktning strax utanför Salem på E4:an gick det vid 17-tiden så långsamt som 18 kilometer i timmen.

– Det rullar ändå på ganska bra vad vi känner till. Det har varit några småolyckor under dagen men inget som direkt påverkat framkomligheten, säger Roger Falk, presskontakt på Trafikverket.

Köbildningen säger han är ungefär densamma som alltid i rusningstid, möjligen något trögare på grund av snön. Vid 17-tiden var snitthastigheten södergående vid avfarten till Moraberg 40 kilometer i timmen enligt Trafikverket.

– Stora vägar som E4:an plogas ofta. Det är när man tar av som är det stora riskmomentet. Det gäller att planera och sänka farten i tid, säger Roger Falk.

Han påminner om vikten av att hålla hastigheten och avståndet mellan bilarna.