Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje raka för SFK

Södertälje FK fortsätter visa fin form under försäsongen. På lördagen kom tredje raka segern, när division två-laget Nacka FF hemmabesegrades med 4–2.

Sedan degraderingen till division två har SFK tappat en lång rad spelare. I lördagens startelva mot Nacka FF, eller Boo FK som klubben nyligen bytt namn till, var det rakt igenom nya ansikten från den elva som avslutade förra säsongen.

Men det stoppade inte hemmalaget från att tidigt ta kommando, och också gå ifrån till 1–0 redan efter drygt tio spelade minuter genom Besto Azu.

SFK såg ut att ha kontroll på matchen, men en kvart från halvtid kom kvitteringen, efter ett mindre bra försvarsspel från hemmalaget.

Bland alla nya ansikten fanns ett bekant just i backlinjen. Till vänster sprang David Yarar, precis lika teknisk och offensiv som när vänsterbacken lämnade klubben efter en schism i slutet av 2014.

– Utan att nämna några namn så handlade det om starka personligheter. Det var som plus plus, det gick inte ihop, säger David Yarar som i år värvats tillbaka från Arameisk-Syrianska.

– Det känns bra. Det är en intressant satsning som vi har på gång. Jag tror det kan bli bra, säger Yarar som trots det stora antalet nya spelare tycker att laget kommit samman på ett bra sätt.

– Du vet, nästan alla är från Södertälje. Samma fritidsgård, skola, högstadie – vi känner varandra. Jag tror det kommer ge oss styrka.

I början av andra halvlek syntes det inte. Boo hade flera lägen till att gå upp i ledning, men i stället sköt SFK 2–1 på en fin kontring i den 75:e minuten och tio minuter senare stod det 3–1.

I slutminuterna satte sedan Karlos Touma 4–2, på hörna från Yarar.

– Det ser bättre och bättre ut för varje match, säger SFK-tränaren Luis Manuel Miranda Amieiro.