Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trean startar med Sörmlandsderby direkt

Grunden sattes förra säsongen, nu ska Järna SK ta nästa kliv under nye tränaren Johan Lönn. I morgon ställs laget inför ett första test, när laget premiärspelar borta mot Trosa-Vagnhärad.

Han säger sig vara tydlig, driven och – både på gott och ont – extremt passionerad. Men när division 3 södra Svealand i morgon kickar i gång med ett miniderby borta mot Trosa-Vagnhärad, så tror dock nye huvudtränaren att den egna passionen kan komma att trumfas av spelarnas.

– Det är nog en match som betyder mer för killarna i omklädningsrummet än för mig. De spelare som är i Trosa nu, men som spelat här tidigare, har jag ju ingen koppling till. Men det är jäkligt kul att det startar med en sån match, då behöver inte jag stå och gorma att allvaret börjar nu, säger Johan Lönn, som tog över tränarsysslan från Fredrik Axelsson i slutet av förra året.

Järna SK, som slutade på en fjärdeplats förra säsongen, har haft en hyfsad försäsong. Grundspelet sitter – nu gäller det att få det att flyga, berättar Johan lönn.

– Då kan det bli riktigt, riktigt bra. Men ska man vara ett topplag, då måste man visa det gång på gång.

Något placeringsmål har Järna inte satt upp – serien är på många sätt tuffare i år än i fjol – men Lönn hoppas se ett Järna som kan ta ytterligare kliv, åtminstone spelmässigt.

– Järnastommen är kvar, det är det som gör att vi känner att vi kommer utvecklas och förhoppningsvis ta nästa steg. Sen hur långt till att det bär över hela säsongen, det är jäkligt svårt att säga.

Läs mer:

Från Atlético Madrid till JSK