Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre utryckningar samma dag: översvämning, brand och hot

Skolveckan började med översvämning, fortsatte med en brand på en toalett och en anmälan om ett hot riktat mot en person i personalen.

Vid halvelvatiden i går förmiddag fick polisen ett samtal om att en person i Lillhagaskolans personal hade blivit hotad.

Eftersom det var dagens tredje incident på skolan i Nykvarn åkte polisen dit för att på plats ta upp en anmälan om skadegörelse och olaga hot. Tidigt på morgonen upptäcktes en omfattande vattenläcka efter att en toalett hade slagits sönder.

– Det var bara smulor kvar av toan. Vatten hade runnit in i tre lektionssalar och lite i en korridor, säger Lars Tuhkasaari, ansvarig för skollokaler på Nykvarnsbostäder (Nybo).

– Toaletten slogs antagligen sönder i fredags. Vi har ingen indikation på att någon har varit inne i skolan i helgen.

Har det runnit sedan i fredags?

– Vi vet inte, men vi misstänker det, säger Lars Tuhkasaari.

Räddningstjänsten fick larmet klockan tio över sex på morgonen och var kvar till strax innan klockan åtta för att pumpa undan vatten. Nu är klassrummen avstängda.

På förmiddagen kom även ett larm om en brand inne på en toalett.

– Det var en anlagd brand i en papperskorg. Personal hann släcka innan vi kom, men vi har dokumenterat skadorna. Nu är det en polisiär fråga, säger Jan Möllerfält på räddningscentralen.

– Alla händelser är polisanmälda, säger utbildningschef Inger Fransson.

Finns det något samband mellan dem?

– Jag vet inte. Jag kan inte ens spekulera i det.

Är skolan stökig?

– Nej, det är den inte. Men en sådan här dag är stökig.

600 elever i fyra årskurser

Lillhagaskolan är en av tre grundskolor i Nykvarn. På skolan går cirka 600 elever i tjugotalet undervisningsgrupper i årskurerna sex till och med nio.

Skolan består av fyra byggnader, ABC-husen samt idrottshallen. Läckan inträffade i B-huset.

På både Turingeskolan och Björkestaskolan går elever från förskoleklass till årskurs fem.