Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre SBBK-lag vidare till USM-slutspel

SBBK är vidare till final four i ungdoms-SM i tre av fyra klasser.

DU19 var utslaget redan inför helgens tredje omgång men de övriga tre lagen (DU17, HU17 och HU19) gick alla vidare till finalspelet i Huskvarna 8–10 april.

Bäst gick det för tjejerna i DU17, som vann sin grupp på hemmaplan efter tre raka seger. Men enkelt var det inte. Segersiffrorna var 57–55 mot Norrköping, 62–61 mot Alvik och 60–53 mot Järva. I semifinalen väntar Mark och i den andra semifinalen i yngsta tjejklassen möts Fryshuset och Norrköping.

HU17 kvalspelade i Kinna i helgen och gick vidare efter segrar mot Norrköping (63–52) och Mark (78–72) och sedan en förlust mot jumbon Eskilstuna i den sista matchen, när gruppsegern redan var klar. Till den matchen hade SBBK valt att skicka fyra nyckelspelare från Kinna till Malmö för att förstärka HU19-laget inför deras avgörande match mot Mark.

HU19 förlorade sin första match mot klart mot hemmalaget och suveräna gruppsegraren Malbas från Malmö, men slog sedan både Borås och Mark (förstärkta av HU17-killarna, där Peppe Stümer gjorde 20 poäng i matchen) med åtta poäng och gick vidare som grupptvåa. Nu väntar Norrköping i semifinal. Malbas möter Luleå i den andra semifinalen.

För HU17-laget blir Fryshuset semifinalmoståndare och vinnaren där får möta antingen Östersund eller Mark i SM-finalen.

I DU19, där SBBK alltså inte är representerat i final four, möts Luleå–Fryshuset och Uppsala–Alvik i semifinal.

Med tre lag i final four är SBBK alltså, tillsammans med Fryshuset, bäst representerat när SM-striden ska avgöras. Norrköping, RIG Mark och BG Luleå kommer att ha två lag var i Huskvarna.