Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre personer begärs häktade för rånet mot Joel Jewelry

 
Juvelerarrånet
Visa alla artiklar

De tre gripna misstänkta för rånet i fredags mot Joel Jewelry på Nygatan begärs nu häktade av åklagare. Ingen av dem är skrivna i Södertälje. Men ännu pågår jakten på den fjärde rånaren.

Annons

Tre personer, 31, 20 och 17 år gamla, har begärts häktade vid Södertälje tingsrätt misstänkta för det grova rånet av Joel Jewelry på Nygatan i fredags.

Av häktningsframställningarna framgår att en av de misstänkta – 20-åringen – greps redan klockan 12:44, alltså tretton minuter efter att larmet gått klockan 12.31.

31-åringen greps klockan 13.07.

17-åringen greps klockan 14.45 – två timmar och en kvart efter larmet.

Häktningsförhandlingen hålls i morgon, tisdag.

Fortfarande är den fjärde rånaren på fri fot.

Alla tre gripna är folkbokförda utanför Södertälje.

31-åringen förekommer under drygt tio avsnitt i belastningsregistret och dömdes senast i augusti förra året till skyddstillsyn för bedrägeri.

Mannen, som då var skriven i Bandhagen, hade vid ett 20-tal tillfällen lurat till sig varor från Julabutiker genom att hävda att han jobbade på Anticimex eller Peab och hade rätt att köpa varor via faktura.

Flera gånger utsattes Jula i Södertälje för mannens bedrägerier.

Han har tidigare även dömts för brott mot knivlagen, rattfylleri samt två fall av narkotikabrott där straffet blev dagsböter. 2013 dömdes 31-åringen till åtta månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning.

Sedan en tid tillbaka är mannen skriven på en adress i en mindre ort i Jämtland men har en poste restanteadress i Stockholms city.

20-åringen, skriven i Solna, dömdes senast i juli förra året för ringa narkotikabrott. I november 2015 tog han med sig cannabis till en gymnasieskola i Solna.

17-åringen, folkbokförd i Tensta, dömdes till dagsböter i maj 2016 för att ha ringa vapenbrott. Han och en kompis tog med sig luftpistol till skolan och spelade in en film som de sedan lade ut på internet.

Läs mer:

TV: Se filmen när Södertäljeborna försöker stoppa rånarna – och flykten från platsen

Flera beväpnade män slog till mot juvelerarbutik – helikopter och hundpatrull med i jakten

Senaste nytt om rånet: De tre personerna som greps under fredagen har anhållits

För pluskunder:

Rånarna körde på barnfamiljen: "Det enda jag tänkte på var min dotter som satt i bilen"

Han blev nästan påkörd av flyktbilen – hör vittnet berätta om hur rånarna flydde

Polis grep misstänkte juvelrånaren i Hannas trädgård: "Läskigt att han hade pistol"

Bildextra: Se polisens jakt på rånarna efter dramatiska juvelerarrånet