Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre överklagar i gangstermålet

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Nu börjar överklagandena till hovrätten dimpa in i det stora gangstermålet. Tre personer yrkar på att frikännas helt eller få ­sina straff sänkta.

En som överklagar är en 59-årig man dömd till 1,5 års fängelse för grov utpressning och utpressningsförsök.

Via sin försvarare, advokat Ivan Faldini, yrkar han på att frikännas och befrias från allt skadestånd. I vart fall få sitt straff sänkt.

Enligt 59-åringen har tingsrätten värderat bevisningen felaktigt och han hänvisar till ett inspelat telefonsamtal i utredningen.

Ungdomsvård. En annan som överklagar är en 19-årig man dömd till två års sluten ungdomsvård för medhjälp till dubbelmordet samt människorov.

”I målet är inte visat att NN (19-åringens namn) ingår i något kriminellt nätverk eller att han på annat sätt deltar i någon form av organiserad brottslighet”, skriver advokat Margareta Warman.

Den tredje som överklagar är en 50-årig man dömd till 1,5 års fängelse för utpressning. 50-åringen menar att hans närvaro hos en utpressad familj inte var att utpressa utan att familjen bett honom om assistans och stöd under mötet med utpressarna.

De åtalade har fram till den 22 augusti att överklaga tingsrättens domar. Därefter har åklagarna ytterligare en vecka på sig att anslutningsöverklaga.