Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre män häktade för morden på bröderna Moussa

Tre män häktades på torsdagen misstänkta för att ligga bakom dubbelmordet på Eddie och Yaacoub Moussa i Ronna. Samtliga fortsätter att förneka brott.

Annons

Den 20-åriga man som åklagaren ville se häktad för mord häktades också, men inte för mord utan för medhjälp till detta, även det något som åklagaren yrkat på. Det innebär att samtliga tre män som Södertälje tingsrätt tog ställning till under torsdagens häktningsförhandling nu sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord, en misstankegrad på den högre skalan.

Att 20-åringen inte har häktats för mord betyder inte att han inte kan dömas för detta senare, berättar Ulf Göranzon, presstalesman på länskriminalen.

– Det betyder att tingsrätten tagit ställning till åtminstone medhjälp till mord. Men de kan även få lika långt fängelsestraff för medhjälp till mord som för mord, säger han.

Åklagaren Marcus Ekman berättar att de tre männen fortsätter att förneka brott, men att utredningen går vidare och att misstankarna både kan förstärkas och försvagas under resans gång.

Under fredagen ska nya häktningsförhandlingar hållas där åklagaren kommer begära att ytterligare två män, även de misstänka för medhjälp till morden, ska häktas.

Samtliga män är mellan 20 och 30 år. Förhör med dem hålls via videolänk från häktena i Kronoberg och Flemingsberg där männen sitter. I övrigt kommenteras inte utredningen och varken Ulf Göranzon eller Marcus Ekman vill berätta vilka bevis de har mot männen.

LT