Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre mål av Sjödin när Täby tvingade fram femte match mot mästarna

Södertäljefostrade trion Ranja Varli, Matilda Sjödin och Emelie Frisks Täby tvingade fram en femte och avgörande kvartsfinal mot mästarna Mora efter ett straffdrama på skärtorsdagen,

Matilda Sjödin har hittar formen i SM-slutspelet, där det blivit fem mål och två assist på fyra kvartsfinalmatcher mot Mora. På skärdtorsdagen gjorde 21-åringen från Södertälje både 3-2 och 4-2 när Täby kopplade greppet mot Kais Mora.

Mora kom tillbaka till 4-4, men Sjödin spelade fram Malin Eriksson till 5-4 och den ledningen behöll laget fram till endast en sekund återstod, då Moras Elin Reinestrand kvitterade till 5-5.

- Jag var så nära att ta den, jag slängde mig och nuddade bollen med fingertopparna, säger målvakten Emelie Frisk, också hon från Södertälje, till Sportbladet.

– Första känslan är att man blir förbannad, men vi vände snabbt på det, sa att vi skulle ta den här matchen. Det blev en enorm revanschlusta. Vi hade inte tid att grubbla, fortsätter Frisk.

Matchen gick till förlängning och sedan en galen straffläggning där det krävdes inte mindre än 16 straffar för att sära på lagen. Den som satte den avgörande var Matilda Sjödin, som därmed noterades för sitt tredje mål i matchen.

Ranja Varli, som slutade fyra i SSL:s poängliga och har svarat för ett mål och en assist i slutspelet, spelade inte i den fjärde kvartsfinalen. Täbystjärnan skadade sig i den tredje matchen och kunde inte spela i match fyra.