Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre Kronors fiasko – utslagna i kvartsfinal efter dramatik mot Tyskland

Artikel 57 av 61
Vinter-OS 2018: Ishockey
Visa alla artiklar

Tre Kronor låg under med 0–2 efter två perioder.
Då ordnade de fram en förlängning.
Bara för att släppa in ett mål efter 90 sekunder – och OS-turneringen var över.

Tre Kronor inledde kvartsfinalen mot Tyskland på ett bra sätt och hade ett rejält spelövertag.

Då small det bakom Viktor Fasth i det svenska målet.

Och det två gånger om på 29 sekunder.

Först gjorde Christian Ehrhoff 1–0 i numerärt överläge innan Marcel Noebels skickade in en målvaktsretur, inte ens en halvminut efter Tysklands första mål.

(+)  Hägglund: Inget Vitryssland – ändå ett praktfiasko för Tre Kronor som fastnade i Grönborgs-fällan

Underläge 0–2 efter den första perioden och kort in i den andra var det bara en monsterräddning från Viktor Fasth som såg till att Tyskland inte utökade ledningen till 3–0.

Tre Kronors jakt på en reducering och en kvittering intensifierades och när Brooks Macek fick två minuters utvisning för interference fick Sverige chans i numerärt överläge, men alla skott som togs gick utanför det tyska målet.

Men inte heller i den andra perioden lyckades de svenska spelarna överlista Danny aus den Brinken i det tyska målet. Närmast var Simon Bertilsson som prickade stolpen, men det var fortsatt underläge 0–2 för Tre Kronor efter två perioder.

I den tredje perioden fick Rasmus Dahlin göra sina första byten i matchen efter att jättetalangen suttit på bänken i de två första perioderna. Och i sitt tredje byte skickade Dahlin i väg det skott som ledde fram till den målvaktsretur som Anton Lander skickade in för reduceringen till 1–2 drygt sex minuter in i perioden.

Glädjen blev däremot kortvarig då Dominik Kahun utökade ledningen till 3–1 när han överlistade Fasth bara två minuter efter Landers mål.

Nytt hopp för en svensk vändning kom då Patrik Hersley släggade in ett slagskott i powerplay bara dryga minuten efter Tysklands 3–1-mål.

Och till slut kom den. Kvitteringen.

Mikael Wikstrand skickade in pucken från offensiv blå och aus den Birken såg ingenting. Kvitterat med knappt nio och en halv minut kvar att spela av tredje.

Ett mål som tog matchen till förlängning.

Bara 90 sekunder in i förlängningen bröt sig Patrick Reimer loss och forcerade in pucken bakom Viktor Fasth.

Efter videogranskning godkändes målet och Tre Kronor var utslagna.

Matchen

Sverige–Tyskland 3–4 (0–2, 0–0, 3–1, 0–1) efter förlängning

Första perioden: 0–1 (13.48) Christian Ehrhoff (Patrick Hager, Felix Schütz) spel i numerärt överläge, 0–2 (14.17) Marcel Noebels (Marcus Kinik)

Tredje perioden: 1–2 (46.25) Anton Lander (Rasmus Dahlin, Linus Omark), 1–3 (48.28) Dominik Kahun (Frank Mauer), 3–2 (49.35) Patrik Hersley (Linus Omark, Mikael Wikstrand) spel i numerärt överläge, 3–3 (51.37) Mikael Wikstrand (Patrik Zackrisson).

Förlängning: 3–4 (61.30) Patrick Reimer (Yasin Ehliz, Daryl Boyle)

Skott: 34–25 (15–10, 4–5, 15–8, 0–2)

Mer om förlusten

(+) Njurundasonen Gustafsson bortgjord av tyske matchhjälten: "Tyngsta nederlaget hittills"

(+) Anton Lander besviken och förbannad efter förlusten: "Det som spelar i skallen just nu"