Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trasigt tåg vållade förseningar i Södertälje

Fjärr- och regionaltåg till och från Södertälje Syd drabbades av förseningar under tidiga söndagseftermiddagen.

Anledningen är ett tåg mellan Stockholm och Oslo drabbats av tekniskt fel och blev stående mellan Gnesta och Flen. Tåget evakuerades, vilket innebar att resenärerna klev av det trasiga tåget och klev på ett annat tåg som körts fram intill.

För att den manövern skulle kunna genomföras riskfritt måste all tågtrafik stängas av på den dubbelspåriga sträckan, i båda riktningar. Alltså stängdes tågtrafiken Gnesta-Flen i båda riktningar av mellan klockan 13.10 och cirka 14.00.

Flera fjärr- och regionaltåg till och från Norrköping och bortom leddes om via Nyköping. Tåg till och från Flen och bortom kan ha letts om norr om Mälaren. SL:s tågtrafik påverkades inte av stoppet, inte heller tågen till och från Läggesta-Eskilstuna.

Slutfacit är att en hel del fjärr- och regionaltåg till och från Södertälje kommer att vara sena under åtminstone tidiga söndagseftermiddagen. Sedan tågtrafiken åter börjat rulla vid 14-tiden kommer följdförseningar att kvarstå en tid under eftermiddagen eftersom det trasiga tåget också skulle bärgas.

Vid 16.30 hade även bärgningen skett och tågtrafiken kunde löpa med full kapacitet.Se Trafikverkets information om trafikläget för Södertälje Syd här. Förseningarna berör främst ankommande tåg.