Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tragedin i Brunnsäng - minut för minut

Så rapporterade LT från den tragiska händelsen i Brunnsäng på måndagen där tre personer miste livet.

Detta har hänt: Larmet till polisen kom vid 14.15-tiden på måndagen. Flera polisbilar ryckte ut till de tolv våningar höga bostadshusen på Brunnsängsvägen där nu ett stort område är avspärrat runt en fastighet.

LT:s reporter på plats meddelar att både uniformerad och civil polis finns runt fastigheten. Minst fem polisbilar och två-tre ambulanser syns vid området.

Polisens länskommunikationscentral verkar inte ha några detaljerade kunskaper om vad som förorsakat den stora utryckningen.

–Det verkar vara ett bråk av något slag, säger Ulf Lindgren på polisens presstjänst.

Uppdaterat 15:18:

LT:s reporter Roger Stigell på plats utanför bostadshuset meddelar att ambulanserna inte längre är kvar på platsen. Två ögonvittnen säger sig ha hört en dov smäll tidigare från huset. Polisen har nu satt in hundpatrull som söker av området. Flera poliser bevakar avspärrningarna. Flera civila polisbilar har anlänt till fastigheten.

Uppdaterat 15:30: Enligt polisens första uppgifter ska tre skadade personer ha påträffats på platsen och polisen beskriver händelsen som "bråk i en fastighet" på sin hemsida. Åtta polisbilar finns nu på plats och ytterligare tre civila polisbilar har anslutit.

Uppdaterat 15:55: Polisens tekniker är nu på väg till Brunnsängsvägen. Det meddelar Ulf Lindgren på polisens länskommunikationscentral. Polisen kan ännu inte säga något om de skadades tillstånd. Ingen person är ännu gripen. Polisen har nu två hundpatruller på plats.

Uppdaterat 16:08: Enligt uppgift till LT rör det sig om en familjetragedi med flera inblandade.

Uppdaterat 16.50:

Enligt LT:s reporter är det lugnt på platsen och boende i huset släpps in och ut under kontrollerade former. Polisen verkar också ha intresserat sig för soptunnor utanför huset som man nu bevakar.

Uppdaterat 16.54: Två bussar med tekniker från polisen har nu anlänt till Brunnsängsvägen. Det rapporterar LT:s reporter på plats.

Uppdaterat 17.02: Polisen bekräftade vid 17-tiden att tre personer har avlidit i samband med händelserna på Brunnsängsvägen. Kommunen och socialtjänsten är inkopplade. Polisen säger inget om omständigheterna kring det som inträffat.

Uppdaterat 17.10: En förundersökning gällande mord har inletts, uppger polisen nu på sin hemsida.

Uppdaterat 17.42: LT:s reporter som befinner sig utanför fastigheten på Brunnsängsvägen rapporterar att många privatpersoner har samlats vid polisens avspärrningar. Flera gråter öppet.

Uppdaterat 17.50:Kommunens krisgrupp befinner sig just nu på en förskola med anledning av händelsen eftersom ett barn är inblandat i händelsen i Brunnsäng. Det finns inga uppgifter om att barnet är en av de avlidna.

Uppdaterat 18.45: Polisens tekniska undersökning börjar närma sig sitt slut, meddelar polisens presstalesperson. Men ett antal polispatruller är fortfarande kopplade till fallet.

Uppdaterad 20.00: Polisen är förtegen om händelsen i Brunnsäng. Lars Källgren, stationsbefäl på Södertäljepolisen vill inte nämna några detaljer.

–Jag vill inte riskera utredningen. Det är tre avlidna personer, en förundersökning gällande mord är påbörjad och vi jobbar förutsättningslöst med fallet, säger Lars Källgren till LT.